Luchtfoto's

Luchtfoto's met een vlieger

Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


project:kapotte_stuw_grave

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Laatste revisie Beide kanten volgende revisie
project:kapotte_stuw_grave [2017/01/07 16:16]
hansel [Kaarten]
project:kapotte_stuw_grave [2017/01/07 16:20]
hansel [Kapotte stuw bij Grave]
Regel 1: Regel 1:
 ====== Kapotte stuw bij Grave ====== ====== Kapotte stuw bij Grave ======
  
-Op 29 december 2016 is ds stuw bij Grave kapot gevaren door een binnenvaartschip. Het schip botste in dichte mist tegen de John S. Thompsonbrug over de Maas op de N324 bij Grave en Nederasselt. Het schip heeft een kapitale fout gemaakt: het is op de stuw ingevaren i.p.v. de ernaast gelegen sluis te nemen. ([[#​kapotte_stuw_bij_grave_maas|1ste fotoserie]])+Op 29 december 2016 is de stuw bij Grave kapot gevaren door een binnenvaartschip. Het schip botste in dichte mist tegen de John S. Thompsonbrug over de Maas op de N324 bij Grave en Nederasselt. Het schip heeft een kapitale fout gemaakt: het is op de stuw ingevaren i.p.v. de ernaast gelegen sluis te nemen. ([[#​kapotte_stuw_bij_grave_maas|1ste fotoserie]])
  
-De kapotte stuw heeft enorme ​problemen voor de scheepvaart veroorzaakt:​ het waterpeil in de Maas voor de stuw enorm gedaald ​(zo'n 3 meter!). Omdat er niet snel is ingegrepen (sluiten van sluizen) is het Maas-Waalkanaal ook leeggelopen. Rijkswaterstaat probeert het Maas-Waalkanaal weer te vullen m.b.v. pompen bij Sluis Heumen ([[#​sluis_heumen_maas-waalkanaal|2de fotoserie]])+De kapotte stuw heeft grote problemen voor de scheepvaart veroorzaakt:​ het waterpeil in de Maas voor de stuw meters ​gedaald. Omdat er niet snel is ingegrepen (sluiten van sluizen) is het Maas-Waalkanaal ook leeggelopen. Rijkswaterstaat probeert het Maas-Waalkanaal weer te vullen m.b.v. pompen bij Sluis Heumen ([[#​sluis_heumen_maas-waalkanaal|2de fotoserie]])
  
-Met dank aan Huijbert voor de rondleiding in deze voor mijn onbekende streek.+Deze foto's zijn op 6 januari 2016 genomen. De camera hing aan de lijn van een vlieger. ​Met dank aan Huijbert voor de rondleiding in deze voor mijn onbekende streek.
 ===== Kapotte stuw bij Grave, Maas ===== ===== Kapotte stuw bij Grave, Maas =====
 Op de laatste foto's uit de serie is goed te zien dat de vistrap droog staat. Op de laatste foto's uit de serie is goed te zien dat de vistrap droog staat.
project/kapotte_stuw_grave.txt · Laatst gewijzigd: 2017/01/07 16:22 door hansel