User Tools

Site Tools


Sidebar

project:201009_stoomschip_rotterdam

Stoomschip De Rotterdam, gezien vanaf een vlieger

Na een grauwe zondagochtend met wat regen brak de lucht ineens open. Donkere wolken, een stevige wind (windkracht 4 met vlagen van 5), mooie felle stukken zon. Reden genoeg om met de vlieger en de camera op pad te gaan. Het werd een bezoek aan het SS Rotterdam, voor de derde keer alweer.

Net als de eerste keer stond ik aan de overkant van de Maashaven, bij de uitgang van de Maastunnel. Ik heb het SS Rotterdam ook een keer van dichtbij gefotografeerd(vanaf de aanlegkant) .

De foto's zijn door de bijzondere lichtval en de donkere wolken nog spectaculairder geworden dan ik vanaf de grond had durven hopen. Ik heb de foto's dit keer nauwelijks bewerkt (meestal knip ik ze wat bij, en trek ik de horizon recht). Nu blijft het 'vlieger effect' behouden.

Zoals de tijd die is vermeld op de foto's laat zien, is deze hele serie in een kwartier opgenomen. Ongelofelijk hoe groot de variatie in lichtval in zo'n korte tijd kan zijn!

12 September 2010

De Rotterdam (V) is één van de bekendste naoorlogse Nederlandse passagiersschepen, in dienst van de Holland-Amerika Lijn. Het maakte tussen 1959 en eind 2000 het laatste decennium mee van de trans-Atlantische lijnvaart en was daarna een succesvol cruiseschip. Sinds 4 augustus 2008 ligt het schip voor enkele jaren aan het Derde Katendrechtse Hoofd in de Maashaven in Rotterdam als drijvend multifunctioneel centrum. Bron: Wikipedia

Luchtfoto's van de SS Rotterdam

Bijzonder foto's

Twee foto's uit deze serie zijn voor mij bijzonder:

De bovenste vind ik de mooiste uit de serie 8-): die ga ik inzenden voor WWKW2010. Dit staat voor “World Wide KAP Week 2010”: iedereen die luchtfoto's maakt met een vlieger (Kite Aerial Photography) mag de beste foto die hij deze week maakt opsturen voor publicatie in een boek.

De onderste is 'per ongeluk' genomen bij de start en laat de schaduw zien van het radiografisch bestuurbare cameraframe. Op de achtergrond is het doel al goed te zien…

Terug naar het overzicht..

project/201009_stoomschip_rotterdam.txt · Last modified: 2020/12/01 11:06 by 127.0.0.1