User Tools

Site Tools


Sidebar

project:201305_tulpen_bollenstreek

Bollenvelden met tulpen bij Lisse, Noordwijkerhout, Sassenheim...

Dit zijn luchtfoto's van bollenvelden met tulpen in de Bollenstreek (tussen Lisse, Noordwijkerhout en Sassenheim. De felle kleuren van de tulpen zijn surrealistisch mooi! De foto's zijn genomen op 6 mei 2013 met een camera die hing aan de lijn van een vlieger. Ze zijn ongeveer gesorteerd op opnamehoogte. Het pijltjes op de kaart geeft niet de exacte locatie van de foto's weer, maar het hart van het gebied, De Keukenhof. De foto's op deze pagina vormen de top 50 uit een serie van 850 foto's. De selectie was niet eenvoudig…

Deze serie laat vooral tulpen zien. Bekijk ook de de hyacinten, die waren ruim een week eerder op zijn mooist. Kijk ook eens naar de serie over de omgeving van de Keukenhof

Wikipedia: Een bollenveld is een bijproduct van de bloembollenteelt dat in Nederland talrijke buitenlandse toeristen trekt.

Een bollenveld is een akker waarop op commerciële wijze bolgewassen (aanvankelijk alleen tulpen) worden gekweekt. Nadat de bollen in bloei zijn gekomen worden zij gekopt. De bollen worden vervolgens geoogst en over de hele wereld geëxporteerd, waar zij door de kopers in eigen tuin worden geplant.

De eerste bollenvelden ontstonden vanaf de tweede helft van de 19e eeuw in de huidige Bollenstreek. Ook tegenwoordig vindt men de meeste bollenvelden nog in de Bollenstreek en het noorden van de provincie Noord-Holland, maar ook elders in het land, onder andere in de buurt van Venlo, op Texel, in het noordwesten van de provincie Friesland, in de Noordoostpolder en op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden kan men bollenvelden aantreffen.

Kaart

<googlemap3 type=“hybrid” width=“800px” height=“300px” zoom=“14” lat=“52.271” lng=“4.55018”> 52.27306,4.55018, Camera;

</googlemap3>

Luchtfoto's van bollenvelden met tulpen.

Terug naar het overzicht..

project/201305_tulpen_bollenstreek.txt · Last modified: 2016/10/17 20:22 by 127.0.0.1