User Tools

Site Tools


Sidebar

project:2013_dnww

De Nieuwe Warmteweg (DNWW), Rotterdam

Dit zijn luchtfoto's van werkzaamheden voor de Nieuwe Waterweg (DNWW) in Rotterdam. Ze zijn genomen op 4 maart 2013. Voor het nemen van deze beelden hing de camera aan de lijn van een vlieger. Lastige plek om te vliegeren maar prachtig weer!

Vandaag werd er een lang stuk pijp aangevoerd over het water. Dit werd 'geparkeerd' aan op zuid, tegenover het Noorder Eiland (bij Villa Zebra). Een dag later volgt deel twee. Deze delen zullen samengevoegd worden tot een pijp van 1500 meter om later deze maand bij Hotel New York onder de grond te worden getrokken. Een indrukwekkend Rotterdams project! Meer info (o.a. animaties en kaarten): dnww.nl

De Nieuwe Warmteweg, Rotterdamvolkerwessels.com Visser & Smit Hanab, een VolkerWessels onderneming, heeft de opdracht verkregen voor het ontwerp, de aanleg én het onderhoud van een uniek warmtenet in de regio Rotterdam. Dit warmtenet is een initiatief van het Warmtebedrijf Rotterdam.

Dankzij het leidingnetwerk wordt het mogelijk de restwarmte die vrijkomt bij industriële processen in de Rotterdamse haven te hergebruiken. Een 26 kilometer lang tracé transporteert de warmte naar Rotterdam-Zuid.

dnww.nl: De Nieuwe Warmteweg is de naam van een leiding die dwars door de haven en de stad Rotterdam komt te liggen. Een Extra Large verwarmingsbuis van maar liefst 26 kilometer. Warmte die over is in de haven gaat via het warmtenet naar woningen en bedrijven in de stad. Zodat deze restwarmte op een nuttige manier kan worden ingezet.

Bij de aanleg van de leiding komt veel kijken, alleen al omdat De Nieuwe Warmteweg onder de grond komt te liggen. Er zijn veel (deel)gemeenten en bedrijven bij betrokken. Tot medio 2013 vinden er allerlei werkzaamheden plaats langs de route tussen Rozenburg – Hoogvliet – Albrandswaard – IJsselmonde – Charlois en Feijenoord.

Kaart

<googlemap3 type=“hybrid” width=“800px” height=“300px” zoom=“14” lat=“51.9119791” lng=“4.4970989”> 51.9119791, 4.4970989, Camera;Location of kite </googlemap3>

Luchtfoto's De Nieuwe Warmteweg (DNWW)

Terug naar het overzicht..

project/2013_dnww.txt · Last modified: 2016/10/16 16:42 by 127.0.0.1