User Tools

Site Tools


project:amsterdam_arena

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

project:amsterdam_arena [2012/11/05 12:59]
project:amsterdam_arena [2020/12/01 11:06] (current)
Line 1: Line 1:
 +====== Amsterdam ArenA ======
 +
 +Dit zijn luchtfoto's van de Amsterdam ArenA, de thuishaven van AFC Ajax. Voor het nemen van deze foto's hing de camera aan de lijn van een vlieger. Het kaartje geeft de locatie van de vlieger aan.
 +
 +
 +[[http://nl.wikipedia.org/wiki/Amsterdam_ArenA|wikipedia]]: De Amsterdam ArenA is een sportstadion met plaats voor 52.960 toeschouwers in Amsterdam Zuidoost. Daarmee is het het grootste stadion van Nederland. Het valt vergeleken met andere voetbalstadions niet op door de lengte en breedte maar vooral door de hoogte.
 +
 +**Architectuur**: //De ArenA// is ontworpen door architect Rob Schuurman. Schuurman bouwde ook het olympisch stadion van Tunesië. //De ArenA// heeft een dak dat kan worden dichtgeschoven bij slecht weer. Dit dak bestaat uit twee delen. Eén zo'n deel is 118 meter lang en 40 meter breed, en weegt 520 ton. Het dak kan in 18 minuten geopend of gesloten worden. De ArenA en GelreDome zijn de enige stadions in Nederland waarbij dit mogelijk is.
 +
 +<blockquote> 
 +{{:project:arena:arena_6442_.jpg?nolink&420x250&crop }}[[http://www.amsterdamarena.nl/over_amsterdam_arena/|www.amsterdamarena.nl]]: Sinds 14 augustus 1996 beschikt Nederland over een multifunctioneel stadion in Amsterdam, de //Amsterdam ArenA//
 +
 +De ArenA is de thuishaven van AFC Ajax. De Amsterdamse voetbalclub speelt hier al haar thuiswedstrijden. Daarnaast worden er Europa Cup-wedstrijden, KNVB interlandwedstrijden, beker- en vriendschappelijke wedstrijden gespeeld.
 +
 +Mojo en Rocket organiseren concerten in het stadion met grote artiesten en ID&T jaarlijks het grootste indoor dancefeest Sensation.
 +
 +</blockquote>
 +
 +===== Kaart =====
 +
 +{{url>https://maps.google.com/?t=h&q=52.314644,4.941809&z=15&output=embed 100%,400px}}
 +====== Foto's van De Arena in Amsterdam ZuidOost ======
 +{{gallery>arena}}
 +**Terug naar het [[:project:|overzicht]]**..