User Tools

Site Tools


Sidebar

project:kapotte_stuw_grave

Kapotte stuw bij Grave

Kapotte stuw bij GraveOp 29 december 2016 is de stuw bij Grave kapot gevaren door een binnenvaartschip. Het schip botste in dichte mist tegen de John S. Thompsonbrug over de Maas op de N324 bij Grave en Nederasselt. Het schip heeft een kapitale fout gemaakt: het is op de stuw ingevaren i.p.v. de ernaast gelegen sluis te nemen. (1ste fotoserie)

De kapotte stuw heeft grote problemen voor de scheepvaart veroorzaakt: het waterpeil in de Maas voor de stuw meters gedaald. Omdat er niet snel is ingegrepen (sluiten van sluizen) is het Maas-Waalkanaal ook leeggelopen. Rijkswaterstaat probeert het Maas-Waalkanaal weer te vullen m.b.v. pompen bij Sluis Heumen (2de fotoserie)

Deze foto's zijn op 6 januari 2016 genomen. De camera hing aan de lijn van een vlieger. Met dank aan Huijbert voor de rondleiding in deze voor mijn onbekende streek.

Kapotte stuw bij Grave, Maas

Op de laatste foto's uit de serie is goed te zien dat de vistrap droog staat.

Sluis Heumen, Maas-Waalkanaal

De waterspuitende pompen (zichtbaar op de eerste twee foto's) moeten er voor zorgen dat het waterpeil in het maas-Waalkanaal hoog genoeg wordt om de scheepvaart weer mogelijk te maken.

Kaarten

project/kapotte_stuw_grave.txt · Last modified: 2020/12/01 11:11 by hansel